CoviD 19. Crises management for future

Tankar om framtiden för företag i CORONA situation Avgörande för företagets framtid är några nyckelaktiviteter. Inte särskilt kostsamma men viktiga … Läs hela artikeln »

Så bemannar du ledningsgruppen

De flesta chefer brottas med att sätta samman en ledningsgrupp någon gång. Här är några praktiska råd för hur du kan sätta samman och bemanna grupperna. Läs hela artikeln »

Rätt styrning tack vare rätt mätning 

Att mäta fokuserar och skapar uppmärksamhet. Kontinuerligt kollar ni hur ledningsgruppen ligger till på er väg framåt. Så här kan ni göra. Läs hela artikeln »

How to act in the face of Corona and other crises, without spending much time or money.

You can do it yourself. Here is a simple exercise You strand in the middle of your crises. All is … Läs hela artikeln »

Vässa kickoffen med grafisk visualisering

Just nu erbjuder jag en timmes kostnadsfri konsultation med ansvarig chef i direkt anslutning till den grafiska visualiseringen. Läs hela artikeln »

Från amatör till ledningsproffs med IT som stöd

80 procent av besluten i ledningsgrupper genomförs aldrig i verksamheten. Varför är det så, och hur kan ledningsgrupper bli mer effektiva? Läs hela artikeln »

Att leda i förändring kräver träning

Sammanslagningar, neddragningar och omorganisationer ställer höga krav på ledaren. I vår workshop kan du förbereda dig. Läs hela artikeln »

1700-talsmetoder lever kvar i ledningen

Dagens ledningsgrupper brister betänkligt i effektivitet. Nu lanseras en ny metod för kvalitetssäkring av ledningsgruppen. Läs hela artikeln »

Är verksamhetens vision vass nog?

Har din verksamhet en luddigt formulerad vision som inte längre känns aktuell och användbar? Då bör den uppdateras, så att den fungerar som ett verkligt verktyg. Läs hela artikeln »

Har din ledningsgrupp kört fast?

Har din ledningsgrupp ett strategisk knivigt problem ni inte förmår lösa på egen hand? Då kan ni behöva en utomstående person som ställer de rätta frågorna. Läs hela artikeln »

Bra business behöver inte vara rocket science

Brottas du med vikande produktivitet i er verksamhet? Vänta med omorganisationen och prova något nytt. Det är många små förändringar som skapar flyt och effektivitet. Läs hela artikeln »

Mycket snack men lite verkstad i ledningsgruppen?

80% av ledningsgrupperna utnyttjar bara 20% av sin kapacitet. Lider ni också av fel fokus, halvdana rutiner och bristande uppföljning? Läs hela artikeln »

7 oumbärliga strategier för effektivare grupper

En person kan uträtta mycket, men en grupp av människor kan nå hur långt som helst under rätt förutsättningar. Läs hela artikeln »

Hur frisk är din ledningsgrupp?

Hur fungerar din ledningsgrupp? Har ni en sund, balanserad och effektiv gruppdynamik eller lider ni av något av de fem sjuka tillstånden? Läs hela artikeln »

Fem sanningar för moderna människor

Kahuna-principerna handlar om ett personligt förhållningssätt till dig själv och din omvärld. Uråldrig visdom som är relevant än idag. Läs hela artikeln »

En bild säger mer än tusen ord

Utnyttjar du potentialen i ledningsgruppen? Bilder kan vara ett verktyg för att skapa samsyn, samspel och lösa problem kreativt i en grupp. Läs hela artikeln »

Inspirerande ledarskaps- läsning

Här är några boktips som tar upp ledarskap på ett och annat sätt. Kanske väcker de tankar och idéer om ditt eget och andras ledarskap? Läs hela artikeln »

Höj energinivån i ledningsgruppen

Frigör deltagarnas energi så blir ledningsgruppens arbete både roligare och mer effektivt. Läs hela artikeln »

Så hanterar du konflikträdslan

Med en konstruktiv process för konflikthantering går det att vända negativa upplevelser till utveckling och innovation i ledningsarbetet. Läs hela artikeln »

Rätt frågor på mötesagendan

Har du och dina kollegor fokus på rätt saker? Prioritering kan vara en utmaning för ledningsgrupper. Läs hela artikeln »

Ulric-Rudebeck-månadsbrev-januari-ledningsgruppsutveckling Checklista för goda visioner

Det finns många så kallade visioner – sådana som syns i verksamhetsplaner eller årsredovisningar men som egentligen inte har någon effekt på verksamheten eller medarbetarna. Läs hela artikeln »

ledningsgruppsutveckling-julklapp Min julklapp till din organisation.

Under 2014 ger jag din ledningsgrupp möjlighet att genomföra en workshop tillsammans med mig där jag står för kostnaden. Läs hela artikeln »

Inspiration till ledningsgrupper: video och frågeställningar

Öka samspelet i ledningsgruppen genom att tänka och agera som ett fotbollslag. Läs hela artikeln »

Riksrevisionen i Kenya antar utmaningen.

Hur går det att skapa stabilitet i en organisation som kommer att växa explosivt de närmaste åren? Läs hela artikeln »

ledningsgruppsutveckling-obekväma-beslut Obekväma beslut blir sällan genomförda.

Som medlem i en ledningsgrupp ställs du då och då inför beslut som känns svåra att omsätta i praktiken. Läs hela artikeln »

app-ledningsgruppsutveckling App för ledningsgrupper som vill nå högre.

Tillsammans med några amerikanska kollegor har jag utvecklat en app som hjälper ledningsgrupper att förbättra sin egen effektivitet och prestationsförmåga. Läs hela artikeln »

Har ditt team kört fast?

Lugn. Det är bara en fas. Forskningen visar att arbetsgrupper måste jobba sig igenom ett visst antal faser för att uppnå ökad produktivitet och välmående. Läs hela artikeln »

5 arbetsformer som ökar kreativiteten i ledningsgruppen.

Olika faser i ledningsgruppens arbete kräver olika arbetsformer. Ändå sitter de flesta ledningsgrupper samlade runt ett stort och tungt styrelsebord. Läs hela artikeln »

Hinner ni med alla punkter på agendan?

Två timmar in i mötet och ni har fortfarande inte kommit till mötets viktigaste fråga. Låter det bekant? Läs hela artikeln »

Gå ut på upptäcksfärd i organisationen.

I det här månadsbrevet närmar jag mig ett land med samma analytiska förhållningssätt som när jag närmar mig en organisation i rollen som ledningskonsult. Läs hela artikeln »

Dukat för framtiden.

Vi har nu nått den tidpunkt då vi med nöje kan blicka tillbaka och se vad vi har åstadkommit under året. Läs hela artikeln »

Små medel, stora resultat.

Med hjälp av några enkla frågor kan ni förbättra er prestation som ledningsgrupp och inleda ett utvecklingsarbete värt miljoner. Och det bästa är att det inte behöver kosta en krona. Läs hela artikeln »

Amatör eller proffs – vilken liga spelar du i?

Tänk om ledningsgruppen var som ett fotbollslag i premier league. Läs hela artikeln »

12 faktorer som skapar tillit i ledningsgruppen.

Det finns få saker som kostar så lite att satsa på och som ger ett så gott resultat som tillit. Läs hela artikeln »

Vi närmar oss sommaren, och ett nytt ledarskap.

I anslutning till den rådande situationen i världen ställdes frågan – behövs ett nytt ledarskap? Läs hela artikeln »

Hur mycket tid användes till strategiska frågor under ditt senaste ledningsmöte?

Den strategiska väckarklockan. Läs hela artikeln »