Inspirerande ledarskaps- läsning

Här är några boktips som tar upp ledarskap på ett och annat sätt. Kanske väcker de tankar och idéer om ditt eget och andras ledarskap?  

The Accidental Apprentice

Vikas Swarup, författaren bakom Slumdog millionaire, har även skrivit The Accidental Apprentice ? en bok om en indisk flicka som genomgår sju stycken prövningar. Om hon lyckas ta sig igenom prövningarna blir hon VD för ett stort internationellt företag. The Accidental Apprentice är både intressant och spännande läsning om att våga lämna komfortzonen i olika ledarskapssituationer och att våga fatta moraliska beslut.

Mr Chance: FN:s förfall under Ban Ki-moon

Varför får uppenbart inkompetenta ledare fortsätta att leda? Och varför fortsätter andra att välja dem som ledare? Om du vill reflektera över världspolitik i sommar är den här mycket strikta analysen av Ban Ki-moons ledarskap rätt för dig. Kritiken, som framförs av Inga-Britt Ahlenius och Niklas Ekdals hör till det skarpaste jag har läst.

Ledningsgruppen

Ledningsgruppens sammansättning och arbetssätt har avgörande betydelse för effektiviteten i organisationen. Det ringar Otto Granberg och Harry Wallenholm in i Ledningsgruppen. Den här boken passar dig som kommit en bit på väg i utvecklingen av din ledningsgrupp och som nu vill öka din kunskapsmässiga struktur om ledningsgruppens arbete på djupet.

Dinner with Mugabe

Heidi Holland beskriver en ledares förfall i Dinner with Mugabe. Efter att ha ätit middag med Mugabe för cirka 3o år sedan har hon följt hans gradvisa förfall. Boken ger ett politiskt, moraliskt och personligt porträtt av en av Afrikas värsta diktatorer.

The Speed of Trust ? The One Thing That Changes Everything

The Speed of Trust av Stephen R. Covey lyfter idén om det ekonomiska värdet av tillit i en organisationskultur. Tillit är vägen från långsamma, kontrollerande och byråkratiska system till effektivitet, produktivitet och tillfredsställelse. Om man bortser från de många detaljerna, är The Speed of Trust en mycket tänkvärd bok om hur det går att öka tilliten hos såväl kunder som chefer och medarbetare.

Vill du ha fler tips?

Välkommen att kontakta mig på ulric@ulricrudebeck.com eller 070 552 95 66.