Kahuna Principles in Business (på engelska)

Är din första tanke att omorganisera när du ser vikande produktivitet? Tänk igen. Min erfarenhet är att omorganisation ofta inte löser problemen utan snarare skapar nya. Istället är det många små saker i samverkan som skapar flyt i arbetet och bra lönsamhet. Nu kommer uppföljaren till Kahuna Principles som visar hur du använder den urgamla hawaiianska visdomen i ditt arbetsliv. Här kommer några av de viktigaste principerna.

Finjustera och finjustera igen
Framgångsrika organisationer lever i ständig förändring. Men det behöver inte vara stora förändringar. Man finjusterar befintliga aktiviteter om och om igen.

Regler är till för att brytas
Arbetssätt, policys och metoder är ofta fast förankrade i företagskulturen. De finns till för att stötta företagets verksamhet på bästa sätt, men så är inte alltid fallet. Det gäller att förändra rutiner och processer i takt med verksamhetens utveckling.

Håll på integriteten
Hur fungerar din personliga sfär i hemmet? Ringer gästerna på dörren innan de kliver in? Kanske avtalar ni till och med tid innan de kommer på besök? På samma sätt kan du bygga upp ditt professionella liv för att ha kontroll över din arbetsdag.

Acceptera och gå vidare
En verksamhet är i ständig förflyttning. Men ibland dyker det upp hinder på vägen. Om man inte accepterar hindret och hittar en väg runt det stannar allting upp.

Lösningen är mitt framför näsan
När vi stöter på problematiska situationer på arbetsplatsen har vi egentligen alla pusselbitar som vi behöver för att lösa problemet. Det gäller bara att arrangera om bitarna i rätt ordning för att hitta en jämvikt. Lär dig känna igen arbetssituationer som fungerar väl istället för att fokusera på problemen.

Fler principer, massor av exempel och praktiska råd om hur du kan utveckla din verksamhet finns att läsa i boken. Kahuna Principles in Business är på engelska. Beställ den genom att fylla i formuläret nedan.

 

Till boken hör ett set kort med principerna. Den kan användas som verktyg i analys, diskussioner, illustration och arbete med principerna.

 

 

 

 

 

 

 

Korten kostar 395 SEK och kan beställas separat eller tillsammans med böcker.

 

 

Kahuna Principles och Kort

Fyll i dina uppgifter för att beställa en av mina Böcker / Cards. De kostar 395 kronor plus frakt. * är obligatorisk.